Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Održana komemoracija za Dragana Vrankića

Objavljeno 08.10.2019. 15:42

Komemoracija za Dragana Vrankića održana je u Velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Na komemoraciji se okupio veliki broj prijatelja i suradnika te dužnosnika zakonodavne i izvršne vlasti svih razina u BiH.
Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine na ovaj se način oprostila od dugogodišnjeg kolege, prijatelja, istaknutog bh. političara i člana HDZ-a BiH.
Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović u obraćanju je izrazio sućut obitelji i kolegama.
"Draganov život bio je potpuno ispunjen, kako u obiteljskom, radnom ili političkom djelovanju. Upravo ovaj radni životni put obitelj je uskratio za mnoge zajedničke radosti, što neki nikada neće moći razumjeti ni dokučiti. U svakom dijelu svog života naš Dragan je ostavljao trag, kojeg zajedno dugo vremena slijedimo.
Dragi Dragane, opraštajući se od tebe nisam citirao mnoštvo izrečenog u sličnim prigodama, reći ću ti zbogom i doviđenja prijatelju.
Ispunio si svoje životno poslanje i našao svoj mir.
Iza sebe ostavljaš svoje bogatstvo, svoju Draganu, Anu, Zdravku i Marina, čitavu svoju obitelj, sve nas prijatelje koji krećemo dalje u vjeri da idemo pravim putem.
Do ponovnog susreta, u nebu, počivaj u miru nebeskog prostranstva dragi prijatelju", kazao je predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović.

Dragan Vrankić bosanskohercegovački političar i istaknuti član stranke Hrvatske demokratske zajednice umro je u nedjelju 6. listopada. 

Vrankić je rođen 23.01.1955. godine u Trebižatu, Općina Čapljina. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u rodnom mjestu. Stekao je zvanje diplomiranog ekonomiste na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku. 

Svoju političku karijeru počinje kao zamjenik ministra financija u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije, a poslije toga je dva puta biran za zastupnika u saboru Federacije Bosne i Hercegovine. Od 2003. do 2006. godine obnašao je dužnost ministra financija Federacije Bosne i Hercegovine. Na općim izborima 2006. godine izabran je za zastupnika u Zastupnički dom PS BiH, ali je tu dužnost napustio kada je izabran za ministra financija i riznice Bosne i Hercegovine.

Kao ministar financija i riznice BiH obnašao je i dodatne funkcije: guvernera BiH za Međunarodni monetarni fond (MMF), člana Fiskalnog vijeća BiH, Stalnog odbora za financijsku stabilnost BiH, nacionalnog koordinatora za Instrument pretpristupne pomoći (IPA), predsjedatelja Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje BiH, člana Upravnog odbora Agencije za osiguranje depozita BiH te člana Stalnog zajedničkog odbora visokih predstavnika država nasljednica bivše Jugoslavije. 

U razdoblju od 2010. do 2014. bio je zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH ga je, 28.10.2015., a Dom naroda 10.11.2015. imenovao za generalnog revizora Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine, što je bila zadnja funkcija koju je obnašao.


Na priloženoj poveznici poslušajte komemoraciju za Dragana Vrankića održanu u velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače.


Radio HB - Komemoracija Draganu Vrankiću

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.