Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] U Mostaru Caritasovo savjetovališta za zapošljavanje mladih

Objavljeno 07.10.2019. 17:33

Caritas biskupije Banja Luka i Caritas biskupija Mostar – Duvno i Trebinje – Mrkan, u okviru projekta “Your Job” kojeg financira Austrijska razvojna agencija i Caritas Austrije, otvorit će u Mostaru i Banjoj Luci Caritasova savjetovališta za zapošljavanje mladih.
U Mostaru će savjetovalište biti otvoreno u srijedu, 9. listopada, u Centru za djecu, mlade i obitelj – SPES, a u Banjoj Luci, u ponedjeljak, 7. listopada, u Caritasu biskupije Banja Luka.
Sudionicima će biti predstavljen novi Caritasov projekt Your Job – Youth Overcoming Unemployment Regionally through Job Opportunities on the Balkan (Regionalni projekt potpore mladima pri zapošljavanju na Balkanu), kojeg financira Austrijska razvojna agencija i Caritas Austrije.

Svrha je projekta pružiti potporu mladima pri zapošljavanju kroz pristup profesionalnoj orijentaciji, prvom radnom iskustvu, kao i mogućnosti za pokretanje vlastitog poduzeća.
Projekt se provodi u Albaniji, BiH, Kosovu i Srbiji. U Bosni i Hercegovini projekt provodi Caritas Bosne i Hercegovine s Caritasom biskupije Banja Luka i Caritasom biskupija Mostar – Duvno i Trebinje Mrkan.
Austrijska razvojna agencija ADA i Caritas Austrije investirat će za realiziranje projekta Your Job u Bosni i Hercegovini 725.158,86 maraka.
Kroz provedbu projektnih aktivnosti omogućit će se zapošljavanje 30 pripravnika, podijeliti šest grantova/financijskih potpora mladima za otvaranje biznisa, potom organizirati obuke za stručno osposobljavanje mladih, otvoriti dva inkubatora poslovnih ideja i dva savjetovališta za mlade u Mostaru i Banjoj Luci.
Prilikom otvaranja savjetovališta sudionici će biti u prigodi upoznati se s planiranim aktivnostima projekta, mogućnostima koje se nude nezaposlenim mladima, te dobiti konkretne informacije o načinu rada savjetovališta.


Gošća Jutarnjeg programa Radija Herceg-Bosne, urednice Ružice Weber bila je Anita Kožul, voditeljica projekta, a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.


Radio HB - Jutarnji program - Anita Kožul

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.