Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Smanjuje se broj darivatelja, upućen apel svima da darivanjem krvi nekome spase život

Objavljeno 18.09.2019. 18:18

Broj dobrovoljnih davatelja krvi ove godine manji je za 500 u odnosu na prošlu godinu, te je zbog toga upućen i apel svim zdravim osobama u dobi od 18-65 godina da daruju krv i tako nekome spase život. 

Transfuzijski centar Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u svakodnevnoj je borbi sa prikupljanjem dovoljnih zaliha krvi za stabilno funkcioniranje i daljnji rad. Iako se operacije ne odgađaju, stanje je alarmantno, jer se radnici svakodnevno suočavaju s nestašicom zaliha.
Dvije godine djelatnici Transfuzijskog centra se bore kako bi osigurali dovoljnu količinu zaliha krvi za bezbrižan rad. Unatoč svakodnevnim akcijama, zaliha nedostaje i radi se dan po dan. Građani su uglavnom svjesni da samo jednim darivanjem mogu spasiti tri života, ali unatoč svjesnosti, broj darovatelja je ipak u padu.
Transfuzijski centar Sveučilišne kliničke bolnice Mostar odlučio je  organizirati akciju darivanja krvi tijekom mjeseca rujna na više lokacija u Hercegovini. 

Pročelnica Transfuzijskog centra Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Jadranka Knežević često ističe kako je dobro ”samoinicijativno doći i ponuditi ruku i dati lijek koji se ne može kupiti”.
Kaže kako krv treba dati zdrav čovjek i kako je to jedini ispravan način kojim osiguravaju doze krvi.


Oni koji je daruju ovom humanom gestom nesebično sudjeluju u spašavanju života drugih. Preciznije, samo jednim davanjem mogu se spasiti tri života.

Timovi Transfuzijskog centra SKB Mostar dragocjenu tekućinu koja život znači prikupljat će prema sljedećem rasporedu:

19.9.2019. Široki Brijeg - U prostorijama Mz Uzarići-  Pučanstvo Mz Uzarići Široki Brijeg u razdoblju 9 do 11 sati;


25.9.2019. Neum - U prostorijama Granične policije- Pučanstvo općine Neum u razdoblju od 09:30 -11:30 sati.

26.9.2019. Mostar - U prostorijama Mepas Malla Mostar -Djelatnici i posjetitelji trgovačkog centra Mepas Mall u razdoblju od 10 do 12 sati. 

U prostorijama Mepas Mall- Djelatnici radne organizacije HT Eronet Mostar u razdoblju od 10 do 12 sati.


Gošća Ljetnog vala Radija Herceg-Bosne, urednice Mirjane Šimunović bila je prim. mr. sc. Jadranka Knežević, pročelnica Transfuzijskog centra SKB Mostar, a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.


Radio HB - Ljetni val - Jadranka Knežević

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.