Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Potpisan ugovor za izgradnju sustava navodnjavanja područja "Višićka kaseta"

Objavljeno 12.09.2019. 20:23

Grad Čapljina je u suradnji sa Svjetskom bankom i Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ušla u projekat "Višićka kaseta", jedan od najvećih infrastrukturnih poljoprivrednih projekata na području grada Čapljine.
Riječ je o izgradnji vodoopskrbnog sustava odnosno sustava navodnjavanja i sustava za odvodnju. 

Na taj način se visoko kvalitetno poljoprivredno zemljište na području Višićke kasete, koja obuhvaća Mjesne zajednice Višići, Čeljevo i Gnjilišta, dodatno oplemenjuje na način da će svaki zainteresirani poljoprivredni proizvođač dobiti prigodu da u ljetnim mjesecima može navodnjavati svoje poljoprivredne proizvode, a istovremeno u zimskom razdoblju kada su velike padaline novi sustav za odvodnju će spriječiti plavljenje zemljišta što se znalo događati ranije.
Prije par mjeseci grad Čapljina je potpisala ugovor za projekt izgradnje odvodnje, odnosno sustava kanala za odvodnjavanje, a danas je potpisan ugovor za sustav navodnjavanja, te je vrijednost današnjeg ugovora 4.145.499,79 KM.
Ukupna vrijednost projekta "Višićka kaseta" iznosi  5.239.652,32  KM.
U ime gradske uprave ugovor je potpisao gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić a u ime Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ugovor je potpisao Alojz Dunđer. 

Ugovore su potpisali i izvođači radova, koji su istaknuli odličnu suradnju s gradom Čapljinom. U ime izvođača radova ugovore su potpisali firmi „Eccon inžinjering d.o.o.“ Čapljina i „Hering d.d.“ Široki Brijeg.


U Čapljini je bila i ekipa RTV HB, a na priloženoj poveznici poslušajte prilog kolegice Marlene Trlin-Knezović.


RTV HB - Čapljina - "Višićka kaseta"

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.