Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Premijer Herceg: Ništa od "vruće" jeseni u HNŽ-u

Objavljeno 06.09.2019. 17:13

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg u četvrtak je u Ravnom komentirao najavljenu “vruću jesen” u ovoj županiji.
"Neki mediji u funkciji nekoga i nečega najavljivali su “vruću jesen”. Istina je da je škola krenula na vrijeme, nema poteškoća u fukncioniranju vlasti u javnom sektoru. Sa sindikatima liječnika i stomatologa smo u dogovorima. U dogovorima smo s menadžmentima zdravstvenih ustanova u županiji. Imamo tri bolnice, dvanaest domova zdravlja, četiri tisuće uposlenika u zdravstvu", kazao je Herceg.
"Uspjeli smo iskomunicirati sa svim dionicima sustava da ne bude štrajka. Objektivno gledan, kolektivan ugovor koji smo prošle godine potpisali, je vrlo zahtjevan. Povećanje plaće za liječnike i stomatologe prošle godine, prve godine promjene kolektivnog ugovora, je bilo od 20 do 34 posto povećanja. U drugoj godini za tu kategoriju zdravstvenih radnika povećanje koeficijenta je za 0,3, što iznosi 6-7 posto", naglasio je Herceg.

Herceg se osvrnuo na nepostojanje vlasti u Bosni i Hercegovini gotovo godinu dana nakon izbora i utjecaj toga na rad Vlade HNŽ-a.
"Mi kao Vlada funkcioniramo uz nešto malo otežane okolnosti. Naravno da nefukcioniranje skupštine kao zakonodavnog tijela malo otežava rad, ali se nadam da će u ovoj jeseni i ta pitanja doći na dnevni red i rješavati se", naglasio je predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg.


Cijelu izjavu predsjednika Vlade HNŽ, Nevenka Hercega poslušajte na priloženoj poveznici.


RTV HB - Nevenko Herceg

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.