Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Hrvatski folklor u subotu u Neumu

Objavljeno 14.08.2019. 17:14

12.večeri hrvatskog folklora održat će se subotu, 17. kolovoza 2019. na sunčanoj obali hotela Zenit u Neumu s početkom u 20:30 sati.
Svečani mimohod sudionika manifestacije započinje u 20 sati rivom dr. Franje Tuđmana do mjesta održavanja programa.
Cilj manifestacije je očuvanje narodne tradicije ovoga kraja, a u goste stižu brojna kulturno – umjetnička društva iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.
Posjetitelji će imati priliku uživati u nastupu domaćina HKUD “Lindžo” Neum, ženskog vokalnog sastava “Ivančice” s Kupresa, gradske glazbe Metković, HKUD “Sveti Marko” Vionica iz Čitluka, FA “Međimurje” iz Saveza hrvatskih društava u Sloveniji, HKUD “Luke” iz Višića, KUD “Rudine” iz župe Vidoši iz Livna, FA “Lisinski” iz Vinkovaca i neumskih mažoretkinja.
Večer hrvatskog folklora “Oj kamenu rodni moj” kao jedna od kulturnih manifestacija u sklopu neumskog kulturnog ljeta, organizira se od 2008. godine u mjesecu kolovozu kao dio brojnih manifestacija koje se održavaju povodom obilježavanja Dana općine Neum i proslave blagdana zaštitnice ove župe – Gospe od Zdravlja.
Kroz ovu manifestaciju u proteklih 12 godina prošla su ukupno 74 društva-sudionika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Vojvodine, Crne Gore, Makedonije i Mađarske.
Organizator je HKUD Lindžo Neum, a pod pokroviteljstvom Općine Neum.

Gost Jutarnjeg programa Radija Herceg-Bosne, kolegice Ines Vučina bio je predsjednik HKUD Lindžo Neum, Zlatko Glavinić, a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.


Radio HB - Jutarnji program - Zlatko Glavinić

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.