Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Održana svečana sjednica Gradskog vijeća u Širokom Brijegu, dodijeljena priznanja

Objavljeno 09.08.2019. 17:52

Dodjelom javnih priznanja Grada Širokog Brijega završena je svečana sjednica Gradskog vijeća koja je u Širokom Brijegu održana u povodu Dana grada i blagdana Velike Gospe.
Priznanja su dodijeljena fra Ivanu Ševi zbog organizacije simpozija u povodu stote obljetnice širokobriješke gimnazije, fra Vjekoslavu Lasiću, akademskom kiparu Stipi Sikirici te poduzećima Chemo Commerce i Usluga iz Širokog Brijega.

Predsjednik Gradskog vijeća Širokog Brijega Vinko Topić na svečanoj sjednici istaknuo je važnost 15. kolovoza - Dana Grada i blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije, kazavši kako je to najvažniji, najradosniji i najsvečaniji datum svim Širokobriježanima ma gdje oni bili.
"Mi slavimo ovaj dan koji ima sva obilježja života i radosti. Široki ima svoju dušu i prepoznatljiv identitet", kazao je Topić.
Širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević istaknuo je kako je u Širokom Brijegu lijepo i dobro te da se intenzivno radi na poboljšanju stanja u Gradu.
"Postoje određeni projekti koji su davno trebali biti završeni, a danas se treba baviti projektima komunalne infrastrukture zato što je ovaj grad godinama bio sustavno zanemarivan", kazao je Kraljević i kao jedan od ciljeva naveo i stvaranje uvjeta za što manje odlazaka iz Širokog Brijega.
Napomenuo je kako u Strategiji razvoja Grada postoji nekoliko projekata ukupne vrijednosti od oko 50 milijuna maraka te da će se u narednom razdoblju raditi na njihovom razvoju.
Širokobriješki gvardijan fra Tomislav Puljić čestitao je svima blagdan Velike Gospe i Dan Grada Širokog Brijega i poručio kako su taj blagdan i štovanje Gospe kao takve ,iznimno važni za hrvatski narod.

Uoči svečane sjednice, brojna izaslanstva, među kojima Hrvatskog narodnog sabora u BiH, Grada Širokog Brijega i Zapadnohercegovačke županije, položila su vijence na Trgu širokobrijeških žrtava.


Na priloženoj poveznici poslušajte snimku svečane sjednice Gradskog vijeća Širokog Brijega.


Radio HB - Svečana sjednica GV Široki Brijeg

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.