Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Talijanski volonteri stigli na ljetni kamp u Bosansko Grahovo

Objavljeno 02.08.2019. 15:19

Dva ljetna kampa u u tijeku su Bosanskom Grahovu, a trajat će do 4. kolovoza. 

Organizatori međunarodnog radnog kampa s grupom od 20-ak mladih volontera iz Italije su Udruženje građanki Grahovo i Dobrovoljno vatrogasno društvo Korita iz Bos. Grahova. 

Talijanski volonteri iz okolice Trevisa će s mladima iz Grahova tjedan dana provesti u radnim akcijama i druženju, a iskorisit će priliku za posjet prirodnim ljepotama i povijesnim znamenitostima grahovskog kraja i Hercegbosanske županije (Šatorsko jezero, divlji konji na Kruzima, Muzej i galerija na Gorici), priopćili su organizatori. 

Mladi Talijanu u BiH su došli zahvaljujući Caritasu.
''Zahvaljujući kontaktima predstavnika talijanskog Caritasa u BiH i Župe sv. Ilije proroka Bos. Grahovo, ova skupina volontera sa sjevera Italije već petu godinu za redom dolazi u Bos. Grahovo gdje organiziraju višednevne radne kampove pomažući rad Dječjeg dnevnog centra "Gnijezdo" ali i socijalno ugrožene pojedince. Od ove godine njihova suradnja se proširila i na DVD Korita kojemu su pomogli u kupnji i opremanju objekta u kojemu će biti sjedište DVD-a i vatrogasni dom'', naveli su organizatori.


Istodobno, Župa sv. Ilije proroka Bos. Grahovo po drugi put organizira ljetni kamp za djecu uzrasta osnovne škole koji će okupiti 20-ak djece iz Grahova, Drvara i Knina. 

Djeca su smještena u šatorskom naselju postavljenom za tu zgodu u dvorištu župne crkve u Obljaju, a program – kojeg će voditi animatori – bit će duhovnog, radnog i zabavno-rekreativnog karaktera. 

Djeca će se također družiti i s gostima iz Italije s kojima će ići i na zajedničke izlete.


Gost u programu Radija Herceg-Bosne, kolegice Ines Vučina bio je župnik Drvara i Grahova, don Davor Klečina, a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.


Radio HB - don Davor Klečina

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.