Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Mostarac Goran Popović primljen na Akademiju dramskih umjetnosti u New Yorku

Objavljeno 30.07.2019. 19:14

Mladog Mostarca Gorana Popovića nedavno je obradovala vijest da je primljen na prestižnu Akademiju dramskih umjetnosti u New Yorku na kojoj su nekad studirali Kirk Douglas i Robert Redford. No, zanimljivo je kako je prethodno odbijen na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu uz obrazloženje kako je bio dobar na ispitima, ali da ga je "zeznula gluma".
Naime, Goran Popović je diplomirani profesor engleskog jezika i književnosti i otkriva nam da je za vrijeme studija produbio svoj interes za dramsku umjetnost koje datira još iz osnovne škole.

Ovaj 25-godišnji Mostarac nam govori kako je bez ičijeg znanja aplicirao na Akademiju dramskih umjetnosti u New Yorku te da je bio veoma iznenađen kada je dobio poziv na audiciju koja se za aplikante iz Europe održavala u Stockholmu. 

On je za nekoliko dana dobio i potvrdu e-mailom da je primljen, u što nije mogao povjerovati.
Unatoč radosnim vijestima i stipendiji koju je u međuvremenu dobio, Goran Popović je pokrenuo crowdfunding kampanju kako bi sebi osigurao novčana sredstva potrebna za pokrivanje troškova boravka u Velikoj jabuci.


Gost Ljetnog vala Radija Herceg-Bosne, kolegice Valerije Ćorić bio je Goran Popović, a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.


Radio HB - Ljetni val - Goran Popović

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.