Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Sarajlija Darko Lončar do Goražda istrčao ultramaraton za 10 sati

Objavljeno 30.07.2019. 18:56

Sarajlija Darko Lončar istrčao je ultramaraton od Sarajeva do Goražda i to punih 100 kilometara za 10 sati i pet minuta.
Ultramaraton je posvetio Drinskim mučenicama, ali i prijateljima iz Atletkog kluba Goražde koji su organizirali Međunarodnu utrku prijateljstva za odrasle i djecu "Goražde 5k"
"Ovim ultramaratonom želio sam podržati AK Goražde i održavanje njihove prve utrke prijateljstva na 5k. Pored toga ovaj ultramaraton sam istrčao i kao hodočašće blaženim Drinskim mučenicama, koje su u Drugom svjetskom ratu stradale na svirep način. 

Prilikom dolaska u Goražde položili smo cvijeće na spomenike Drinskim mučenicama i nevino stradaloj djeci u proteklim ratnim sukobima. Ovu priliku bih iskoristio da pozovem "odgovorne" sa svih razina vlasti, da ulože više novca i pažnje sportskoj zajednici u Goraždu, te pomognu rekonstrukciju atletske staze", kaže Darko.

Gost Ljetnog vala Radija Herceg-Bosne, kolegice Valerije Ćorić bio je ultramaratonac Darko Lončar, a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.

Radio HB - Ljetni val - Darko Lončar

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.