Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Kiseljak ubrzo dobiva novu zgradu Doma zdravlja, izgradnja započinje krajem rujna

Objavljeno 27.07.2019. 23:19

S ciljem poboljšanja kvalitete usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti vodstvo kiseljačkog  Doma zdravlja nabavilo je novi ultrazvučni aparat. Vrijednost investicije iznosi 58.382,98 KM.
Novi aparat kupljen je zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Hrvatske, Doma zdravlja Kiseljak, te potpori općinskog Načelnika . 

"Dom zdravlja nastoji u što većoj mjeri pratiti rad i potrebe primarne zdravstvene zaštite a novi ultrazvučni aparat samo je dio investicijskog plana i programa kojima će Dom zdravlja i Općina Kiseljak pratiti primarnu zdravstvenu zaštitu, sve u svrhu pružanja što kvalitetnije skrbi pacijentima na području općine Kiseljak i šire" kazano je prilikom primopredaje.
U upravi Doma zdravlja kažu da su, zahvaljujući inicijativi, potpori i zalaganju Upravnog vijeća i ravnatelja Babana, proteklih mjeseci ostvarili nekoliko vrijednih projekata kao što su pokretanje Centra za mentalno zdravlje u punom kapacitetu te uređenje sanitarnih čvorova u istom, pokretanje laboratorijskih pretraga u područnim ambulantama Brestovsko, Gromiljak i Brnjaci, te uređenje parkirališta ispred područne ambulante Brestovsko te rekonstrukciju (unutarnje uređenje) ambulante u Bilalovcu.

"Nedavno smo nabavili dva sanitetska vozila vlastitim novcem čija ukupna vrijednost iznosi  55.000,00 KM. U planu je da u potpunosti obnovimo vozni park sanitetskih vozila kako bih naša usluga bila na najvišoj razini“ spomenuo je dr. Baban.
Iz Općine Kiseljak najavili su i početak realizacije izgradnje nove zgrade Doma zdravlja, jer je postojeći objekt, sagrađen 1950-tih godina postao neadekvatan za rastuće potrebe za medicinskim uslugama. Ukupna površina objekta, bez servisnih prostora, iznosit će 4.700 kvadrata. 

"Novina je i to da ćemo imati odvojen prostor za hitnu pomoć, novi suvremeni prostor za rentgen odnosno ultrazvuk, laboratoriju, fizikalnu terapiju. Imat ćemo ordinacije za liječnike, centar za mentalno zdravlje, ginekologiju, stomatologiju, pedijatriju”, spomenuo je načelnik  Mišurić-Ramljak.

Početak gradnje nove zgrade Doma zdravlja Kiseljak je planirana koncem mjeseca rujna 2019. godine.
Načelnik je, također, ocijenio, da izgradnjom nove zgrade Doma zdravlja, Općina Kiseljak želi postati svojevrstan mali regionalni medicinski centar.


Kolegica Olivera Dimač razgovarala je s ravnateljem Doma zdravlja Kiseljak, dr. Ninom Babanom, a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.


RTV HB - dr. Nino Baban

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.