Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Sutra 26. godišnjica stradanja Hrvata na Stipića livadi

Objavljeno 27.07.2019. 22:05

Obilježavanje 26. godišnjice stradanja vojnika HVO-a i civila hrvatske nacionalnosti na Stipića livadi bit će održano u nedjelju, 28. srpnja 2019. godine. 

Svečano misno slavlje predvodit će fra Ante Marić, s početkom u 11 sati, a na misi će pjevati klapa Grga iz Posušja. Pola sata prije bit će položeni vijenci i upaljene svijeće za stradale.

Podsjetimo, na Stipića livadi, iznad Doljana, 28. srpnja 1993. dogodio se strašan zločin kojeg su počinili pripadnici Armije BiH među, kojima je bilo i mudžahedina. Tog tužnog dana prolili su nevinu krv 39 Hrvata,  od čega je bilo 8 civila i 31 vojnik HVO-a. Krv je to koju treba poštovati i pamtiti.
Također, oko 200 Hrvata, mještana sela Doljani, među kojima je bilo 58 djece i 10 trudnica, uhićeno je i odvedeno u Jablanicu, u novu neizvjesnost muslimanskog konclogora pripravljenog za Hrvate, zvanog "Muzej revolucije".
Toga nesretnog 28. srpnja 1993. godine, u Doljanima je ubijeno ukupno 39 hrvatskih civila i vojnika HVO-a, a u samim Doljanima u tom razdoblju smrtno je stradalo i na različite najokrutnije načine ubijeno ukupno 65 ljudi.


Gost Ljetnog vala Radija Herceg-Bosne, urednice Manuele Bojo bio je Ivan Rogić, predsjednik Organizacijskog odbora obilježavanja 26 godina od stradanja Hrvata na Stipića livadi, a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.


Radio HB - Ljetni val - Ivan Rogić

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.