Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Drugi obiteljski dan na Kupresu

Objavljeno 26.07.2019. 17:59

U organizaciji Vijeća za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i uz suorganizaciju župe Svete obitelji u Kupresu i Udruge Kupreški kosci, u nedjelju 28. srpnja bit će održan Drugi obiteljski dan u Kupresu.
Susret će započeti misom uočnicom u subotu 27. srpnja u 18 sati u župnoj crkvi Svete obitelji.
Prema riječima župnika u Kupresu don Tomislava Mlakića, Obiteljskim danom želi se skrenuti pozornost na važnost obitelji i očuvanja kršćanskih i obiteljskih vrijednosti u društvu. 

Predsjednik Udruge Kupreško kosci Matko Ćurković ističe da se tim danom „želi prezentirati bogatu prirodnu i kulturnu baštinu Kupresa kao iznimne turističke destinacije, koju posljednjih godina otkrivaju brojne obitelji iz cijele Europe, kako tijekom zimskih mjeseci kad uživaju na skijaškim stazama, tako i tijekom ljeta kad taj kraj predstavlja iznimnu oazu za odmor. 

Nakon, zasigurno najvećeg skupa u povijesti slikovite kupreške visoravni u ljeto 2017., kad je oboren Guinnesov rekord, okupljanja najviše osoba istog imena na jednom mjestu – 2325 Ivana, vjerujem da će Obiteljski dan ove godine okupiti tisuće katoličkih hrvatskih obitelji“, rekao je Ćurković.
Želja je organizatora da Kupres, gdje temperature tijekom ljeta znaju biti niže i desetak stupnjeva nego u južnim nižim krajevima, postane mjesto ljetnog okupljanja i susreta hrvatskih katoličkih obitelji bez obzira gdje žive, kako bi kroz zajedništvo pridonosili očuvanju katoličkog i hrvatskog identiteta.
U subotu 27. srpnja na uočnicu Dana obitelji, misu će predvoditi predsjednik Vijeća za obitelj BK BiH, banjolučki pomoćni biskup Marko Semren. Nakon mise etno-skupina „Čuvarice“ iz Rame održat će koncert u Hrvatskom domu u Kupresu.
Središnje misno slavlje u nedjelju 28. srpnja u 11 sati u zajedništvu s drugim biskupima iz Bosne i Hercegovine, predvodit će predsjednik Biskupske konferencije BiH vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić.
Organizatori, u suradnji s raseljenim Kuprešacima i prijateljima tog kraja, pripremaju cjelodnevni program, uz mnoštvo kulturnih i zabavnih sadržaja te pozivaju sve obitelji da ovaj ljetni dan provedu na kupreškoj visoravni.
Župnik Mlakić podsjeća da je Kupres, nakon organiziranja manifestacije „1000 Ivana“ postao vijest u najutjecajnijim svjetskim medijima, a glas o gostoljubivosti, otvorenosti, ljepoti podneblja i posebnostima ovog kraja stigao je i u najudaljenije dijelove svijeta. Ne sumnja da će taj poziv s kupreške visoravni naići na dobar odaziv i kako će posljednji vikend u srpnju biti veliko zborovanje katoličkih hrvatskih obitelji na kupreškoj visoravni.


Na priloženoj poveznici poslušajte don Tomislava Mlakića koji je na valovima Radija Herceg-Bosne najavio II. Obiteljski dan u Kupresu.


Radio HB - don Tomislav Mlakić

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.