Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Potpisani ugovori o zapošljavanju branitelja u HNŽ-u

Objavljeno 25.07.2019. 14:34

Ministar za pitanja branitelja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) Oliver Soldo potpisao je u četvrtak ugovore o namjenskom utrošku sa 80-ak branitelja, predstavnika braniteljskih zadruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta i branitelja poljoprivrednika koji su ostvarili sredstva iz Programa pomoći zapošljavanja i samozapošljavanja branitelja i članova njihovih obitelji u HNŽ-u, u vrijednosti od 250 tisuća maraka.
Cilj je programa doprinijeti povećanju pružanja potpore u integraciji branitelja na tržištu rada kroz povećanje njihove uposlenosti, kako bi se, uz ostale mjere aktivne politike upošljavanja utjecalo na stvaranje uvjeta za njihovu što uspješniju resocijalizaciju i potpuno uključivanje u društvenu zajednicu.  
"Najviše potpisanih ugovora odnosi se na poljoprivrednu proizvodnju (stočarstvo, voćarstvo, ljekovito bilje, pčelarstvo i sl.), iako ima i uslužnih djelatnosti jer želimo da se branitelji nađu u svim sferama društva", kazao je novinarima ministar Soldo, naglasivši pri tome kako se na ovakav način želi pomoći braniteljima da se integriraju u društvo te psiho-socijalno osnaže.
Ciljnu skupinu programa čine razvojačeni branitelji i članovi njihovih obitelji, ratni vojni invalidi i članovi njihovih obitelji, kao i članovi obitlelji poginulih, umrlih i nestalih branitelja.  
Prema ministrovim riječima, osnovni kriterij za odobravanje sredstava svim korisnicima programa, izuzev RVI je najmanje 18 mjeseci sudjelovanja u Domovinskom ratu.
Ministar za pitanja branitelja u HNŽ-u najavio je i radionicu o edukaciji branitelja koja bi se trebala održati na jesen.


Na priloženoj poveznici poslušajte cijelu izjavu ministra za pitanja branitelja Hercegovačko-neretvanske županije, Olvera Solde.


RTV HB - Oliver Soldo

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.