Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Godišnja skupština Hrvatskog svjetskog kongresa ove godine u Mostaru

Objavljeno 24.07.2019. 17:29

Hrvatski svjetski kongres ove godine održava godišnju skupštinu u Mostaru, od 26. do 28. srpnja, pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora BiH. 

Sudjelovat će izaslanici i predstavnici hrvatskih nacionalnih kongresa i međunarodnih krovnih udruga članica HSK-a iz cijeloga svijeta.

Prvoga dana zasjedanja, nakon svečanog otvaranja skupa, očekuje se izvješće predsjednika HSK Vinka Sablje i glavnog tajnika Igora Lackovića, kao i izvješća predsjednika nacionalnih kongresa HSK. U programu zasjedanja u Mostaru je i donošenje izmjena Statuta te izvješće o pripremama za pete po redu Hrvatske svjetske igre, koje će se održati od 21. do 25. srpnja iduće godine u Zagrebu.
Tijekom trajanja sastankaće se članovima HSK, uz ostalo, predstaviti svoj rad i Humanitarna udruga “Fra Mladen Hrkać”. Planiran je posjet Vinariji Ćorić gdje je predviđena degustacija vina i objed u vinskom podrumu obitelji Ćorić.
Članovi HSK posjetit će također i Međugorje, Franjevački samostan na Širokom Brijegu te Park prirode Blidinje, gdje će obići i Franjevačko samostana u Masnoj Luci.


Gošća Ljetnog vala Radija Herceg-Bosne, kolegice Ines Vučina bila je Anita Martinac, predsjednica Središta Hrvatskog svjetskog kongresa za istraživanje posljedica totalitarizama u BiH, a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.


Radio HB - Ljetni val - Anita Martinac

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.