Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] HPD Prenj 1933. - Iz mostarskog ljeta na hladni Mont Blanc

Objavljeno 24.07.2019. 17:03

U sklopu priprema za planirani uspon na Mont Blanc ekipa iz planinarskog društva HPD Prenj početkom mjeseca napravila je uspon na vrh Pločno na Čvrsnici (2228 mnv).
Šesnaest  članova planinarskog društva "HPD Prenj 1933" iz Mostara ovih dana izvelo je jedinstven pothvat, odnosno uspon  na najviši vrh Alpa i Europske unije – Mont Blanc koji se nalazi na 4810 metara nadmorske visine.
Mostarci su u osvajanje ovog vrha otišli 12. srpnja a na putu su se zadržali do 20. srpnja. Uspon na sami vrh Mont Blanc, izveden je 17. i 18. srpnja.
"Usponom na Mont Blanc, prije svega, željeli smo promovirati planinarenje kao sport i kako bi stanovništvo zainteresirali za aktivnosti koje pozitivno utječu na kvalitetu i zdravlje života. Planinarstvo nije besciljno lutanje po nepristupačnim zabitima i osvajanje vrhova, već način i stil života, čitav niz aktivnosti koje suvremenom čovjeku život čine zanimljivijim, zdravijim i ljepšim. Odlazak u prirodu, druženje i kretanje na čistom planinskom zraku predstavlja aktivan oblik odmora koji planinara ispunjava osjećajem zadovoljstva i novim doživljajima. 

Planinarenje se temelji na zajedništvu, na uzajamnom djelovanju u cilju svladavanja prirodnih, ali ujedno i vlastitih psihofizičkih prepreka. Općenito, bavljenje planinarenjem poboljšava čovjekovo zdravlje, kako fizičko, tako i psihičko", kažu iz "HPD Prenj 1933".
"HPD Prenj 1933“ Mostar koji već dugi niz godina aktivno radi na promicanju planinskih ljepota Bosne i Hercegovine, usmjeravanju stanovništva u planinarstvo putem mnogobrojnih izleta u planine u Bosni i Hercegovini i izvan nje, redovnoj organizaciji planinarskih škola za mlade i djecu, naprednih vodičkih i alpinističkih tečajeva, te organizaciji raznih natjecateljskih manifestacija poput trekkinga i pustolovnih utrka.


Gosti Ljetnog vala Radija Herceg-Bosne, kolegice Valerije Ćorić bili su Ivan Skaramuca i Danijela Tomičić iz HPD Prenj 1933., a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.

Radio HB - Ljetni val - HPD Prenj 1933.

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.