Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] 27. Mala škola hrvatskoga jezika i kulture, u organizaciji Hrvatske matice iseljenika

Objavljeno 23.07.2019. 20:47

U Novome Vinodolskom, primorskom ljetovalištu bogate kulturne prošlosti, 15. srpnja je započela 27. po redu Mala škola hrvatskoga jezika i kulture, u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.
Temeljni je cilj ovoga ljetovanja da djeca koja žive izvan Hrvatske, u zajedništvu s djecom iz različitih mjesta u Hrvatskoj, unaprijede svoje znanje hrvatskog jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu kraja u kojemu borave.
Program škole se odvija u Domu Crvenog križa grada Zagreba. Hostelu Villa Rustica do 26. srpnja, a djeca će moći sudjelovati u raznim kreativnim igraonicama-radionicama (jezična, kulturološka, likovna, novinarska, lutkarska, dramska, plesna i filmska) te nizu športskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja. 

Bit će tu još puno, puno veselja i radosnih trenutaka u zdravom, bezbrižnom i sigurnom okolišu pod nadzorom iskusnih i pouzdanih učitelja i voditelja.
Ovogodišnji je program okupio dosad najveći broj polaznika u dobi 9-16 godina, njih 124, iz 21 europske i prekooceanske zemlje: SAD-a, Kanade, Omana, Katara, Irske, Mađarske, Njemačke, Austrije, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva (Velike Britanije, Škotske i Sjeverne Irske), Belgije, Švedske, Norveške, Slovenije, Francuske, Španjolske, Poljske, Crne Gore, Srbije, Makedonije i Hrvatske.


Gošća Ljetnog Vala Radija Herceg-Bosne, urednice Mirjane Šimunović bila je Lada Kanajet Šimić iz Hrvatske matice iseljenika, organizatora Male škole.


Radio HB - Lada Kanajet Šimić

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.