Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] U Lepenici započinju "Dani svete Ane"

Objavljeno 23.07.2019. 17:44

Danas počinje program obilježavanja blagdana svete Ane, zaštitnice župe  Banbrdo- Lepenica. Prva misa trodnevnica bit će u 18 sati u župnoj crkvi, a pola sata ranije pred spomen obilježjem u blizini crkve molit će se opijelo za poginule hrvatske branitelje.
Misu uočnicu 25. srpnja u 18 sati predvodit će fra Mile Babić, profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu dok su na sam blagdan sv. Ane 26. srpnja mise u župnoj crkvi u 7,9,11 i 18 sati. Pod misom u 18 sati bit će blagoslov majki i djece. Sveta Ana posebno se molila za plodnost te je u velikoj starosti rodila kćer Mariju, majku Božju. Duhovni . Vanjska proslava blagdana sv. Ane je u nedjelju 28. Srpnja. Mise su u 7,9 i 11 sati, a misa u 11 ujedno je i mlada misa fra Josipa Kapetanovića. Dakle na vanjsku proslavu u Lepenici je dvostruko slavlje. Misu će predvoditi fra Robert Slišković.

Uz duhovni, u Lepenici je povodom patrona župe organiziran i bogat kulturni i sportski program. Sutra 23. srpnja s početkom u 19 i 30 sati bit će predstavljena knjiga „Lukas- četiri godine u paklu i natrag „, urednice Berbardice Juretić Rožman, magistrice psihologije koja se istakla u radu s ovisnicima. U glazbenom dijelu programa nastupit će Ivan Marković u pratnji Ivane Mrnjavac na klavijaturama. 

Još jedna promocija knjige predviđena je za četvrtak 25. srpnja. Radi se o knjizi „Župa Banbrdo- Lepenica“ autora Mile Jukića. Promocija počinje u 19 i 30, a po njezinu završetku bit će upriličeno otvorenje izložbe likovnih uradaka s ranijih kolonija „Palete sv. Ane“. 

Ove kulturne događaje nastupom s gitarom upotpunit će Ivan Ivičević.

Sportski sadržaji u povodu patrona župe Lepenica traju od 15. srpnja kada je počeo 26. Memorijalni malonogometni turnir „Vlatko Marković Mance“ koji zavšava 25. Srpnja. Dan prije finala spomenutog turnira, 24. srpnja održat će se i stolnoteniski te turnir u boćanju. 

Oba sportska događaja počinju u 19 sati.


Gost Ljetnog vala Radija Herceg-Bosne, urednice Mirjane Šimunović bio je lepenički župnik, fra Stipan Radić, a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.


Radio HB - Ljetni val - fra Stipan Radić

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.