Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] U Stocu svečano proslavljen Dan općine

Objavljeno 19.07.2019. 17:52

U gradu na Bregavi svečano se proslavlja Dan općine, te patron Župe Stolac - sv. Ilija. Tim povodom sinoć je na nekropoli stećaka Radimlja upriličen svečani prijem.
Ove godine prijemu su nazočili brojni Stočani i gosti, načelnici i gradonačelnici drugih gradova i općina, predsjednik Vlade HNŽ-a, Nevenko Herceg sa svojim ministrima, veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, dužnosnici sa svih razina vlasti i mnogi drugi.
Načelnik Stjepan Bošković tom se prigodom osvrnuo na sve što je postignuto u zadnjih godinu dana, ali i planovima i projektima koje općinska administracija planira realizirati u budućnosti.
Načelnik je istaknuo bitnu ulogu nevladinog sektora i nevladinih udruga, javnih ustanova koje funkcioniraju u općini Stolac. Spomenuvši tako  sajam Hercegovački plodovi Mediterana u organizaciji istoimene udruge, Udrugu  mladih Inicijativa koja organizira SMART festival, Maticu hrvatsku  Stolac koja već 17 godina organizira Stolačko kulturno proljeće.
Nazočnima su se obratili i veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, gospodin Ivan Sabolić,  i načelnik općine Grude Ljubo Grizelj.
Uručena su priznanja općine Stolac za izuzetan rad i doprinos razvoju kulture u općini Stolac; Glazbenoj školi Stolac, skupini Vidoštačka Kraljica, Matici hrvatskoj Stolac, HKUD Dubrave – Aladinići, te profesoru Ivi Ragužu.
Proslava se u Stocu nastavlja na Športskom centru gdje će se večeras održati finale Malonogometnog turnira Stolac 2019.“. 

U župnoj crkvi u Stocu  sutra je misno slavlje u 11 sati a predvodi ga biskup gospićko-senjski mons. Zdenko Križić, a u večernjim satima očekuje se koncert Miroslava Škore.


Na priloženoj poveznici poslušajte kako je bilo na svečanom prijemu u povodu Dana općine kojeg je za RTV Herceg-Bosne snimio urednik Dejan Perić.

RTV HB - Dan općine Stolac

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.