Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Vukas: "Akademija Pandev nije loša ekipa, u Mostar dolazi rasterećena"

Objavljeno 17.07.2019. 17:42

Nogometaši Zrinjskog na pragu su plasmana u drugo pretkolo Europske lige. Plemići su na gostovanju svladali Akademiju Pandev s 3:0, a uoči uzvrata u Mostaru pozivaju na oprez.
"Imamo dobar rezultat iz prve utakmice, ali znamo kakav je nogomet i sigurno ćemo u uzvratu biti maksimalno ozbiljni i mobilizirani da dođemo do svog cilja, a to je plasman u drugo pretkolo Europske lige", poručio je trener Zrinjskog Hari Vukas i dodao:
"Mislim da smo ih dobro skautirali uoči prve utakmice. Sada će biti jedna mala promjena što su oni u prvoj utakmici bili pod pritiskom, ne znam zbog čega. Je li zbog prvog izlaska u Europi, iako tu ima igrača koji su već igrali europska pretkola i u inozemstvu. S obzirom na rezultata iz prve utakmice sada dolaze potpuno rasterećeni, a to može biti opasno. Akademija Pandev nije loša ekipa bez obzira na rezultat koji smo mi napravili u prvoj utakmici. Cilj nam je ne dozvoliti ni u jednom trenutku da utakmica ode u neželjenom smjeru, da ne odemo u nelagodu ili nekakve probleme".
Zrinjski nakon utakmice s Akademijom Pandev već u nedjelju očekuje susret sa Sarajevom na Koševu, te po svemu sudeći sljedeći četvrtak ogled sa Utrechtom u Europskoj ligi.
"Misli jesu prema onome što slijedi, ali je glavni fokus na sutrašnju utakmicu. Neću vam reći sastav, možda će biti sitnih promjena u ekipi i to je to", komentirao je Vukas i potvrdio kako su svi nogometaši spremni za sutrašnju utakmicu.
Vratar Ivan Brkić smatra kako Zrinjski mora skoncentriran svih 90 minuta kako ne bi dopustio Makedoncima iznenađenje u Mostaru.
"Moje razmišljanje i razmišljanje mojih suigrača su da moramo biti skoncentrirani na ekipu Akademije Pandev jer dolaze u Mostar rasterećeni i mogu biti opasni. Ne smijemo dozvoliti njima nikakvu priliku da dođu u situaciju da nas dostignu", rekao je Brkić koji smatra da će Zrinjski u ovoj sezoni pružati bolje partije nego u prethodnoj:  
"Imali smo prvu utakmicu u Makedoniju, mi igrači i stručni stožer bili smo znatiželjni kako će to izgledi. Smatram da smo opravdali očekivanja, mi smo vjerovali u sebe. To puno bolje izgleda nego prošle sezone i nadam se da ćemo tako nastaviti. Ne smijemo se sada previše opuštati jer je to bila samo jedna utakmica. Dobar je rezultat i sve, ali moramo biti mirni, te ići iz utakmice u utakmicu".
Uzvratna utakmica prvog pretkola Europske lige između Zrinjskog i Akademije Pandev igra se u četvrtak u 19 sati na stadionu pod Bijelim brijegom.

Na konferenciji za novinare uoči uzvratne utakmice bio je i kolega Marin Suton, a na priloženoj poveznici poslušajte cijelu konferenciju.


RTV HB - Press HŠK Zrinjski

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.