Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Udruga Savjet organizatora smotri foklora i tradicijskih umjetnosti obilježava 10 godina postojanja

Objavljeno 12.07.2019. 20:20

Na obilježavanju 10 godina djelovanja CIOFF-a u Bosni i Hercegovini nastupaju folklorni ansambli iz svih dijelova BiH. Također, isti dan u gaeriji BKC KS bit će održana izložba instrumenata, narodnih nošnji i rukotvorina vezanih za našu kulturnu baštinu.
CIOFF je međunarodna organizacija, punog naziva International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Art, osnovana 1970. godine. Članovi udruge su nacionalne sekcije CIOFF-a, po jedna iz svih država- clanica UN. Djeluje kao pridruženi partner UNESCO-a, akreditirana je u Povjerenstvo za nematerijalnu kulturnu baštinu.

Uz festivale folklora bavi se i dodatnim sadržajima kao što su izložbe, koncerti, tematske konferencije i radionice, USOFFTU u BiH je udruga, punog naziva: Udruga Savjet organizatora festivala folklora i tradicijske umjetnosti u BiH. Po certifikatu i funkciji, to je predstavničko tijelo BiH u međunarodnom CIOFF-u. U proteklih 10 godina izgradili su infrastrukturu i obučili osoblje koje može organizirati manifestacije po principima i standardima CIOFF-a. 

Njihovi članovi su organizatori festivala folklora i manifestacija tradicijske umjetnosti, kao i udruge koje se bave različitim vidovima tradicijske umjetnosti. 

Šest međunarodnih festivala folklora koje njihovi članovi organiziraju svake godine u BiH uvršteno je u CIOFF -ov međunarodni "Kalendar festivala".

Mimohod ulicama Sarajeva održati će se  subotu, 13. srpnnja s početkom u 18 sati, dok u 20 sati započinje cjelovečernji nastup u velikoj dvorani BKC-a.


Gošća Ljetnog vala Radija Herceg-Bosne, kolegice Valerije Ćorić bila je predsjednica CIOFF-a BiH, Anka Raič, a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.


Radio HB - Ljetni val - Anka Raič

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.