Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Započela kulturno-turistička manifestacija "Dani Trebižata"

Objavljeno 12.07.2019. 19:32

Kulturno – turistička manifestacija “Dani Trebižata” postala je tradicionalna manifestacija koja se provodi svake godine na području duž rijeke Tihaljina -Mlade -Trebižat.
Opći cilj manifestacije je stvoriti prepoznatljiv i jedinstven turitički brand rijeke Trebižat (Tihaljina – Mlade – Trebižat) koja će biti konkurentna turistička destinacija na turističkom tržištu Bosne i Hercegovine i regije.
Specifični cilj manifestacije je promocija jedinstvene turističke destinacije i turističkog potencijala rijeke Tihaljine – Mlade – Trebižat s pozicioniranjem i brendiranjem lokalnih turističkih proizvoda (gastronomske aktivnosti, održive aktivnosti- kanu safarija, kulturnih događanja).
U manifestaciji sudjeluju turistički djelatnici iz općina: Čapljina, Ljubuški i Grude, nevladine organizacija za zaštitu prirode i okoliša (roniteljski klubovi iz općina u BIH, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, ribolovna društva, udruženja i pojedinci).
Na manifestaciji se očekuje oko 100 sudionika. trajat će tri dana (12.–14.07.), a mjesto  okupljanja je  Agroturizam Marića gaj – Grude 12.07.2019.g.
Prvi dan manifestacije počinje okupljanjem sudionika u popodnevnim satima u Marića gaju, te u večernjim satima slijedi prikazivanje filmova o rijeci i ljudima sa izložbom fotografija o ljepotama rijeke Tihaljina -Mlade- Trebižat.
Drugog dana manifestacije, održava će se eko akcija čišćenja rijeke te u popodnevnim satima fišijada u Marića gaju na koju su pozvani svi zainteresirani  pojedinci i grupe, da prijave svoje ekipe   u pripremanju  brudeta ili  ribljeg fiša.
Treći dan je promocija kanu safarija na području općine Čapljina u dužini od 13 km gdje će se uz prigodnu vožnju kanuima i domjenak, posjetitelji uživati u netaknutoj prirodi i ljepoti Trebižata.
Manifestaciju je podržala Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Evropi u partnerstvu sa Njemačkom organizacijom za međunarodnu suradnju (GIZ) u okviru projekta "Diverzifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima jugoistočne Europe kroz razvoj lanca vrednosti“ kao i drugi pokrovitelji.


Gost Jutarnjeg programa Radija Herceg-Bosne, urednika Ante Bendera bio je Marinko Dalmatin, ispred Organizacijskog odbora manifestacije, a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.


Radio HB - Jutarnji program - Marinko Dalmatin

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.