Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] U Mostaru održana Završna konferencija - MELAdetect

Objavljeno 11.07.2019. 17:47

Završna konferencija projekta "Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka - MELAdetect" održana je u amfiteatru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Na Završnoj konferenciji predstavljene su sve provedene aktivnosti i svi ostvareni rezultati tijekom projekta.
Završnom konferencijom obilježava se kraj 26 mjeseci dugog projekta “Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka - MELAdetect“. Projekt je sufinanciran iz programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 652.427,90 € od čega sufinanciranje sredstvima EU iznosi 554.563,72 €, odnosno 85%. Nositelj projekta je Zavod za javno zdravstvo Zadar, a partneri u projektu su Sveučilište u Zadru, Agencija za razvoj zadarske županije ZADRA NOVA, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru i JZU Opšta bolnica “Blažo Orlandić” Bar.
Glavni cilj projekta "MELAdetect" je zajedničkom prekograničnom suradnjom poboljšati kvalitetu zdravlja i zdravstvenih usluga na području prevencije i liječenja melanoma kože, sluznica i oka te pridonijeti podizanju trenutno niske razine svijesti javnosti o melanomu kroz projektne aktivnosti. 

Provedbom projekta organizirani su informativni dani i kampanje za podizanje svijesti javnosti o melanomu i specijalizirane radionice za zdravstvene i nezdravstvene djelatnike radi poboljšanja znanja o ranom otkrivanju melanoma.

Nabavljena je nova oprema radi edukacije i poboljšanja kvalitete pregleda te uspostavljena mreža zdravstvenih stručnjaka u prekograničnom području radi zajedničke analize postojećeg stanja i strateškog planiranja u budućnosti. Izrada zajedničkog akcijskog plana, izrada e-health alata i provedba pilot projekata na projektnom području stvorili su konkretan, održiv i inovativan pristup prevenciji i dijagnostici melanoma.


Uoči početka konferencije, javnosti su se obratili voditeljica projekta, prof. prim. dr. sc. Suzana Konjevoda, dr. med. i dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof.dr.sc Milenko Bevanda, a što su kazali, poslušajte na priloženoj poveznici.


Radio HB - MELAdetect - Završna konferencija

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.