Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Džindić: Vlada FBiH će se pobrinuti za radnike Aluminija

Objavljeno 10.07.2019. 23:28

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić izjavio je, nakon što je sinoć nekoliko minuta poslije ponoći ugašen mostarski Aluminij, da je dobio obećanja od v.d. direktora Dražena Pandže da će danas službeno biti poslan zahtjev za stečaj. 
"Proglašenje stečaja neće promijeniti odluke ili nakane potencijalnih investitora jer su oni upoznati sa stanjem u Aluminiju. Oni su bili upoznati sa situacijom. Mora se naći model koji će biti samoodrživ", kazao je Džindić.
Vlada FBiH, prema njegovim riječima, ostaje na stanovištu da će tražiti nove strateške partnere i da će razgovarati s partnerima s kojima su dosad razgovarali. 
Naveo je, također, kako je od Dražena Pandže dobio obećanje da će poslati cjelovit zapisnik o postupku gašenja. 
"Vlada FBiH je prošle godine izdvojila pet milijuna za uvezivanje radnog staža. Pomoći ćemo radnicima, onima koji su ostvarili uvjete za mirovinu, da im se uveže radni staž", rekao je Džindić. 
"Vlada FBiH ostaje uz radnike. Ispunit će ono što je obećala. Očekujemo informaciju. Na osnovu te informacije će vlada zauzeti daljnje korake", istaknuo je Džindić i poručio je kako Aluminij ima 300 milijuna KM duga Elektroprivredi HZHB. 
"Ako krene stečaj, prema zakonu su jasno definirana pravila kako se to namiruje", zaključio je Džindić. 

Na priloženoj poveznici poslušajte cijelu konferenciju za novinare federalnog ministra energije, rudarstva i industrije, Nermina Džindića.
Radio HB - Nermin Džindić

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.