Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Ugostili smo ravnatelja Granične policije BiH, Zorana Galića

Objavljeno 10.07.2019. 11:03

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan doputovao je u ponedjeljak u Sarajevo u dvodnevni službeni posjet a njegov dolazak obilježio je incident u kojemu su se umalo sukobili pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovini i tjelesni čuvari turskog predsjednika.
Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić potvrdio je kako je je do incidenta došlo u sarajevskoj zračnoj luci nakon slijetanja zrakoplova u kojemu je bio Erdogan s pratnjom. Galić je kazao kako je sukob bio toliko ozbiljan da su svi Erdogani čuvari zapravo trebali biti uhićeni. 

"Bili su agresivni, ponašali su se kao da su u svojoj zemlji. Uopće ne poštuju naše zakone. Došlo je do naguravanja kada je osiguranje predsjednika Erdogana odbilo proceduru i redovite kontrole. Zaslužili su da svi budu privedeni i lišeni slobode", izjavio je ravnatelj Granične policije. 

Erdoganovi tjelesni čuvari koji su poznati po agresivnom ponašanju te su se za njegova posjeta SAD tukli s prosvjednicima koji su tamo izražavali nezadovoljstvo autokratskom vladavinom sadašnjeg turskog predsjednika, u zračnoj luci u Sarajevu su čak posegnuli za oružjem pa je malo nedostajalo da dođe do izravnog sukoba s graničnim policajcima. 


O toj temi, ali i o aktualnostima u Graničnoj policiji za Ljetni val Radija Herceg-Bosne, urednice Mirjane Šimunović govorio je ravnatelj Granične policije BiH, Zoran Galić, a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.


Radio HB - Ljetni val - Zoran Galić

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.