Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Dodijeljene nagrade za najuređenija dvorišta u Mostaru

Objavljeno 09.07.2019. 17:34

Najuređenije dvorište Grada Mostara u 2019. godini je okućnica Slavka Lauša te je jedan od dobitnika koje je Grad nagradio na ovogodišnjem natječaju. 

Naime, s ciljem unaprjeđenja odgovornosti prema zaštiti životne sredine, Grad Mostar je raspisao Javni poziv za izbor za najljepše uređeno dvorište (okućnicu), školsko dvorište, balkon i terase stambenih objekata te najuređeniji gradski prostor, a nagrade je dobitnicima uručio gradonačelnik Ljubo Bešlić. 

Uz Lauša, koji si je osigurao novčanu nagradu u iznosu od 200 KM, drugoplasirano dvorište je Nejre Balavac, koja je dobila 150 KM. Treće mjesto, u ovoj kategoriji, dijele Blaž Rajič i Danijela Vidović, koji su dobili po 100 KM. 

Nagrade za doprinos uređenju životne sredine okućnice dobili su Marina Krešić, Magala Grgić, Emilka Karačić, Nenad Ćurić i Željko Mikulić. 

Najljepši balkon – terasa ima Nevenka Zubac, zatim Sandra Čuljak te Milijana Opančar i Tanja Majer Bokšić. 

Nagrade za doprinos hortikulturnom uređenju osvojile su Irena Dornik Marinčić i Ivona Bilić. 

U kategoriji za najuređenije dvorište osnovne škole, prvo mjesto osvojila je OŠ "Silvija Strahimira Kranjčevića" i JU "Šesta osnovna škola", koje su dobile po 900 maraka. 

Drugo mjesto u istoj kategoriji, i po 700 KM, odnijele su JU "IV osnovna škola" i OŠ "Petra Bakule". 

Treće mjesto dijele OŠ "Bartola Kašića" i OŠ "Marina Držića" i nagradu po od 500 KM. 

Nagrade za doprinos hortikulturnom uređenju osnovnih škola odnijele su: JU OŠ "Mustafa Ejubović – Šejh Jujo", OŠ "Ilije Jakovljevića", OŠ "Cim", OŠ "Ilići" te OŠ "Bijelo Polje". 

Nagrađeno je i zajedničko sudjelovanje JU OŠ "Vrapčići" i OŠ "Ivana Gundulića" za zajedničko školsko dvorište Raštani. 

Srednja prometna škola ima najuređenije dvorište srednje škole, dok je Građevinska škola "Jurja Dalmatinca" drugoplasirana škola. Treću nagradu dobila je Medicinska škola "Sestara Milosrdnica", za doprinos hortikulturnom uređenju Ekonomska škola "Joze Martinovića". 

Dvorišta stambenih blokova, u kategoriji najuređenijeg gradskog prostora najljepša su od Veselke Ramljak, Igora Antunovića, Petra Vukičevića i Mirele Šetke Prlić, koji su dobili robne nagrade. 

Nagrade za doprinos uređenju životne sredine dobili su Milenko Dujmović i Velimir Glibić. 

Najuređenija dvorišta gradskih vrtića su ona od JU "Dječji vrtić – Ciciban", JU "Dječji vrtić" Mostar - organizacijska jedinica Radobolja, JU Dječji vrtić "Sveti Josip". 

Nagradu za doprinos uređenju životne sredine u ovoj kategoriji dobio je Multietnički inkluzivni vrtić "Sunčani most". 

Specijalne nagrade koje se dodjeljuju u kategoriji najuređenijeg dvorišta ustanova za osobe s posebnim potrebama su dvorišta Udruge roditelja i djece s posebnim potrebama "Vedri osmijeh", dvorište Rehabilitacijskog centra za osobe s posebnim potrebama "Sveta obitelj" te dvorište JU Centar za djecu s posebnim potrebama "Los rosales". 

Za najljepši hortikulturni detalj nagrađen je Amsal Mešić, dok je posebna nagrada izvan kategorije dodijeljena rukometnom klubu Lokomotiva za doprinos hortikulturnom uređenju. 

Najljepša dvorišta izabralo je povjerenstvo koje je imenovao gradonačelnik i koje je obavilo pregled natječajnog materijala, izašlo na terenski uvid prijavljenih lokacija te ocijenilo, po prethodno utvrđenim kriterijima, najbolje prijave u svim kategorijama.


Na priloženoj poveznici poslušajte cijelu svečanost dodjele nagrada za najljepša dvorišta u Mostaru.


Radio HB - Najljepše okućnice

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.