Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Izložba i koncert za kraj Hrvatskog proljeća Središnje Bosne 2019.

Objavljeno 16.06.2019. 19:43

U Jajcu je održana svečana završnica Hrvatskog proljeća Središnje Bosne. 

Organizirana je izložba "Proljetni salon" te koncert "Hrvojev grad". Riječ o kulturno-umjetničkom festivalu Hrvata iz Bosne i Hercegovine. 

Hrvatsko proljeće Središnje Bosne ove godine posjetilo je Kreševo, Kiseljak, Fojnicu, Busovaču, Vitez, Novi Travnik, Travnik, Uskoplje, Bugojno, Jajce i Dobretiće. 

Uz to, proljeće je održano u gradu Zenica i Žepče te po prvi puta u trajanju festivala u glavnom gradu Bosne i Hercegovine - u Sarajevu.

Program i svečana završnica započela je izložbom Društva hrvatskih likovnih umjetnika FBiH pod nazivom ''Proljetni salon'' u Domu Kulture koju su moderirali mr. Megi Kunštek, prof. Ana Šimić i prof. Boris Ladan. 

Nakon izložbe su predstavnici OO HDZ BiH Jajce, OO Mladeži HDZ BiH Jajce i ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB položili vijenac i upalili svijeće ispred spomenika hrvatskim braniteljima, nakon čega je uslijedio svečani koncert na platou ispred Katakombi.

U uvodnom dijelu programa nazočne su pozdravili:  predsjednica OO Mladeži HDZ BiH Jajce Ella Bojčetić, predsjednik OO HDZ BiH Jajce i predsjedatelj OV-a Jajce Ivo Šimunović i predsjednik ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB Dario Plavčić koji je ujedno i zatvorio ovogodišnju manifestaciju "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne 2019." 

U ugodnoj lipanjskoj večeri na otvorenom, publika je uživala u minutama koje su pripremili VS ''Ivančice i prijatelji'' iz Busovače, Apparenza Acoustic Band iz Novog Travnika i jajački KUD ''Prijatelji''. 

Za organizaciju ovog programa zaslužni su udruga UZOR, udruga KLIK, udruga mladih Hrvoje Vukčić Hrvatinić Jajce, OO Mladeži HDZ BiH Jajce i ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB. Publiku su kroz program vodili Marcela Bojčetić i Robert Tokić.


Gost u Otvorenom programu Radija Herceg-Bosne kolegice Ines Vučina bio je Dario Plavčić ispred Organizacijskog odbora manifestacije, a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.


Radio HB - Otvoreni program - Dario Plavčić

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.