Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Studiji na stranom jeziku imperativ su Sveučilišta u Mostaru

Objavljeno 10.06.2019. 18:31

Jedan od strateških ciljeva Sveučilišta u Mostaru jest jačanje internacionalizacije, kao i njegovo pozicioniranje u međunarodnom akademskom prostoru. 

"Iz internacionalizacije proizlaze i zadaće Ureda za međunarodnu suradnju. Uz stalno poticanje mobilnosti studenata, znanstveno-nastavnog i administrativnog osoblja, kontinuirano radimo na kreiranju uvjeta koji će omogućiti razvitak Sveučilišta kao moderne, konkurentne, znanstveno-istraživačke obrazovne ustanove, ali i za strane studente i nastavnike poželjne akademske destinacije. 

Mobilnost nastavnika i studenata na Sveučilištu u Mostaru prisutna je od 2009. godine kroz ERASMUS+ i CEEPUS program, ali i kroz druge oblike. 

Prvih godina zanimanje je bilo gotovo nezamjetno i često se mogućnost djelovanja u procesu razmjene nije koristila. 

Međutim, zahvaljujući dugogodišnjem trudu osoblja Ureda za međunarodnu suradnju, prodekana i koordinatora za međunarodnu suradnju, taj broj se povećavao iz godine u godinu. Danas imamo situaciju da nam se na natječaj prijavljuje 3-4 puta više zainteresiranih nego što imamo stipendija", kaže Sanja Bijakšić, prorektorica za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru.


Od početka mandata trenutačni menadžment ulaže velike napore u tom području, a određeni rezultati vidljivi su već sad, u drugoj godini mandata. 


O povećanju dolazne i odlazne mobilnosti, novim međunarodnim studijima te aktivnostima Ureda za međunarodnu suradnju, u Otvorenom programu Radija Herceg-Bosne, urednice Mirjane Šimunović govorila je prof. dr. Sanja Bijakšić, prorektorica za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru.
Razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.


Radio HB - Otvoreni program - Sanja Bijakšić

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.