Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Književnik iz Vojvodine Tomislav Žigmanov dobitnik "Hrvatskog stećka"

Objavljeno 07.06.2019. 17:37

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov tijekom završne večeri "Stolačkog kulturnog proljeća" dobio je nagradu "Hrvatski stećak" koja se dodjeljuje za osobit doprinos hrvatskoj književnosti. Žigmanov, hrvatski književnik i publicist iz Vojvodine, dobio je priznanje zbog dosljednosti u očuvanju hrvatske književnosti i kulture na području Srbije.
"Ovogodišnji nagrađeni veliki je borac za prava Hrvata u Vojvodini, kulturni djelatnik, urednik, predavač, zastupnik, književnik i pisac. Autor je šesnaest knjiga, i kroz svoj rad svakako njeguje hrvatsku riječ što je osobito teško ondje gdje živi i stvara", rekao je tom prigodom predsjednik Matice hrvatske Stolac Mladen Bošković.
Pojasnio je kako je jako važno osnaživati veze između Hrvata u regiji i na kulturnoj razini.
U obraćanju Žigmanov je istaknuo kako ga to priznanje ohrabruje da nastavi sa svojim djelovanjem.
“Ovo priznanje, za nas koji živimo u prostoru koji nam nije naklonjen, u ambijentu gdje smo stigmatizirani... dodatni je znak da ono što činimo ima smisla, da to netko prati i na koncu odaje priznanje", rekao je Žigmanov.

Tomislav Žigmanov bio je gost Jutarnjeg programa Radija HB, urednice Julije Gubeljić, a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.

Radio HB - Jutarnji program - Tomislav Žigmanov

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.