Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Potpisani ugovori za 5,3 km novih cesta vrijedni 76,6 milijuna eura

Objavljeno 15.05.2019. 15:23

Ugovor o izgradnji dionice Poprikuše – Zenica sjever (Donja Gračanica), poddionica Vranduk – Ponirak, potpisan je danas u Mostaru. 

Ugovor su potpisali Adnan Terzić, direktor JP Autoceste FBiH kao investitor i u ime konzorcija izvođača radova Ahmet Murat Turkoglu, direktor Azvirt L.L.C (Azerbejdžan) i Mario Bevanda, u ime Hering d.d. Široki Brijeg (BiH) te Denis Lasić, ministar prometa i komunikacija FBiH u svojstvu svjedoka.
''Želim se zahvaliti OFID-u na financiranju i Vladi Federacije BiH na podršci i da izrazim želju da izgradnja ove poddionice prođe u roku i kvaliteti kako smo i tražili u našim tenderskim procedurama. Danas smo započeli jednu novu fazu investicijskog ciklusa koji se treba vrlo brzo nastaviti u sljedećih dvadesetak dana potpisivanjem ugovora i za dva lota dionice Počitelj – Zvirovići. 

Također, prema sjeveru gradit će se poddionica Donja Gračanica – Tunel Zenica s ciljem da se spustimo na M17 na poddionicu od Vranduka do Nemile, što podrazumijeva da do ljetnih odmora imamo u izgradnji 36 kilometara Koridora Vc. Mislim da je za ovu prvu fazu ovaj investicijski ciklus jako obiman i zahtjevan posao u prvom redu za ljude koji rade u JP Autoceste FBiH kao i za izvođače'', kazao je Terzić. 

U ime konzorcija izvođača radova obratio se Turkoglu, koji je poručio da su zajedno s Heringom jako motivirani da doprinesu ubrzanom početku, ali također efikasnom i profesionalnom izvođenju radova. 

''U izvođenju sekcije Vranduk – Ponirak uključit ćemo našu modernu, inovativnu tehnologiju i profesionalni tim stručnjaka. Azvirt može zadovoljiti zahtjevima najzahtjevnijih infrastrukturnih projekata'', istaknuo je Turkoglu.
Ministar Lasić poručio je kako je uvjeren da će ovaj konzorcij kvalitetno i prije vremenskog roka završiti projekt koji je danas potpisan, te da će ovaj konzorcij kao i drugi zainteresirani početi graditi ostale dionice na Koridoru Vc. 

Vrijednost Ugovora za izgradnju poddionice Vranduk – Ponirak je 76.592.799,03 eura sa PDV-om, a sredstva su osigurana putem OPEC Fonda za međunarodni razvoj (OFID). 

Trasa autoceste poddionica Vranduk – Ponirak je dio dionice Poprikuše – Zenica sjever (Donja Gračanica) koja se na sjeveru nastavlja na poddionicu Nemila – Vranduk i na jugu na poddionicu Ponirak – Vraca. Na dužini od 5,3 kilometra gradit će se potporni zidovi, dva mosta, tri vijadukta i tunel, a predviđeni rok izgradnje je 24 mjeseci.


Na priloženoj poveznici poslušajte konferenciju za novinare potpisnika ovog vrijednog ugovora.


Radio HB - Autoceste FBiH - Potpisivanje ugovora

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.