Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Od Čovića se traži formiranje Vijeća ministara BiH

Objavljeno 13.05.2019. 14:49

"Dogovoreno je da zatražim da se odmah pristupi formiranju Vijeća ministara BiH'', rekao je čelnik HDZ-a biH Dragan Čović nakon što je održana proširena sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH. 

"Nakon izbora rekli smo da BiH može ući u jednu nesagledivu krizu ako ne dobijemo legitimne predstavnika. Sada nakon izbora imamo stanje kakvo imamo. Da dalje ne bude takva kriza, mi ćemo insistirati na uspostavi Vijeće BiH. Nemamo uspostavljenu zakonodavnu vlast. Nijedno povjerenstvo nije uspostavljeno. Imate potpunu paralizu rada'', rekao je. 

Dodao je kako je na sjednici otvoreno nekoliko aktualnih tema koji se odnose na dalji tok unutarstranačkih izbora. 

"Raspravljali smo i oko aktualne političke situacije u BiH i svih ovih tema koje opterećuju odnose u BiH'', kazao je Čović i dodao kako je pao dogovor da se što prije pristupi formiranju Vijeća ministara BiH.

"Razgovarali smo i o europskim izborima i onome što nas čeka. Sljedeće nedjelje su ti izbori, a u subotu ćemo biti na zajedničkom skupu sa HDZ u Zagrebu'', poručio je. 

Rekao je kako nema komentara na izjave Milorada Dodika o obilježavanju Dana Vojske RS.

"Kao i dosad, vjerojatno vas neće iznenaditi, ali nemam nikakav komentar. Reforma vojne uprave je jedna od najuspješnijih, daj Bože da smo i druge završili na taj način. Svatko ima svoje viđenje i svatko ima slobodu da u ambijentu koji imamo dolijeva ulje na vatru kako želi'', rekao je.


Na priloženoj poveznici poslušajte što je nakon proširene sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH kazao predsjednik stranke, dr. Dragan Čović.


Radio HB - Predsjedništvo HDZ - Dragan Čović

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.