Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Plamen "Vukovarskog svjetla" večeras u Mostaru

Objavljeno 08.05.2019. 13:21

Glazbeno scenski spektakl pod naslovom „Bitka za Vukovar – Kako smo branili grad i Hrvatsku“ privukao je mnogobrojnu publiku u Posušju, prvoj postaji na turneji po Bosni i Hercegovini.

Bila je to 177. izvedba spektakla koji je obišao gotovo cijelu Hrvatsku, ali i gradove u SAD-u, Australiji, Njemačkoj… Vukovarski branitelji, autori ovoga glazbenog scenskog spektakla, Damir Plavšić i Damir Markuš Kutina, bili su jako zadovoljni posuškom publikom
Okosnicu ovog glazbeno – scenskog spektakla činila su tri dokumentarna filma: „Vječni plamen“, „Bitka za Vukovar“ te „Vukovar danas“, a cijela predstava obilovala je svjetlosnim i zvučnim efektima koji su dočarali ozračje rata u kojem su se stanovnici i branitelji grada Vukovara našli u drugoj polovici 1991.godine.

Radio HB - "Vukovarsko svjetlo" u Posušju

Spektakl je započeo primopredajom Vukovarskog svjetla mira koje su preuzeli načelnik općine Posušje Branko Bago i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja općine Posušje koji su svjetlo raznijeli svim posjetiteljima diljem dvorane. 

Bila je to prigoda svima za prisjetiti se nekoga iz svoje okoline tko je na bilo koji način sudjelovao u obrani Domovine. 

Putujući glazbeno-scenski spektakl, plamen "Vukovarskog svjetla" bit će zapaljen danas, 8. svibnja 2019. u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, s početkom u 19 sati.

S ciljem promicanja hrvatske kulturne baštine u predstavi sudjeluje Folklorna skupina „Fra Bernardin Smoljan“ HKUD-a Rodoč, te tamburaši iz Tamburaškog orkestra Mostar.
Gostovanje ovog glazbeno-scenskog djela u našem gradu organizira Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače pod pokroviteljstvom Grada Mostara, a u suradnji s mostarskim osnovnim i srednjim školama te Odjelom za branitelje Hrvatskog narodnog sabora BiH i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata.
Pozivamo Vas da zajedno odamo počast plamenu "Vukovarskog svjetla“ i tako damo svoj obol očuvanju sjećanja na heroje koji su svoje živote dali za Domovinu.

Ulaz na predstavu je besplatan.

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.